BoekenGerke de Boer en Gerben Bergsma schrijven over de zorg. 

Gerke schreef jaren columns voor het tijdschrift Denkbeeld, Gerben publiceert regelmatig in tijdschrift Nursing.
Naast dat Gerke en Gerben columns en artikelen schrijven,  brachten ze een aantal boeken uit. De boeken zijn zonder uitzondering pakkend, verrassend en inspirerend. Bovendien zijn ze leesbaar voor alle medewerkers in de zorg: van niveau 2 tot de specialist. 

In de boeken van Gerke de Boer ziet de lezer de alledaagse praktijk weerspiegelt. In hilarische en soms pijnlijke anekdotes, schetst Gerke de weerbarstige zorgwereld. Op meeslepende wijze neemt hij u mee in de motieven van bijzondere bewoners, hun vaak niet minder bijzondere familieleden en de karakteristieke zorgverleners die hen proberen te helpen. Niet zelden tegen wil en dank. 

De boeken van Gerke de Boer zijn ware pageturners. Ze lezen zonder uitzondering als een trein. Menig nachtdienstverpleegkundige weet zich maar moeilijk los te rukken van de o zo ware woorden, als er een bel gaat. Bij vele verzorgenden liggen ze op het nachtkastje en wordt het al lezend, tegen het voornemen in, toch weer laat.  Voor menig manager is het inspirerend leesvoer tijdens een zonnige vakantie.

Gerben Bergsma schreef het boek “de Nooduitgang”. Hierin is vijftien jaar ervaring met het zoeken naar verlichting van lijden in vastgelopen situaties samengebald tot herkenbare verhalen en praktische methodieken. 
De lezer krijgt een verklarend kader aangereikt om teamprocessen bij vastgelopen situaties  te duiden én te bewerken. De Nooduitgang is een uiterst optimistisch boek, waarin de lezer handvatten aangereikt krijgt om roepen te stoppen, claimend gedrag overbodig te maken, contact te maken met afweer en agressie te verminderen. 
Ook schreef hij "Verward in de wijk", een praktische en optimistische boek met verhalen van en ervaringen met mensen met verslavingsproblematiek, depressie, autisme, psychose en persoonlijkheidsstoornissen. 

Momenteel schrijft Gerben aan een derde boek. Ditmaal over ‘Toxische Teams’ en hoe je zo’n team kunt ontgiften, met als titel “De constructieve coalitie”.

Gerke de Boer bracht de boeken “U woont nu hier”, “Zo doen we dat hier”, “Zwaargewond”, “Het demente brein” (met Anneke van der Plaats) en “Die past hier niet” uit.


Meer informatie over (het verkrijgen van) deze boeken:

Onze webshop