U woont nu hier

U woont nu hier is de bestseller van onze scholingsprogramma’s. Al 10 jaar lang inspireert en voedt U woont nu hier zorgmedewerkers van niveau 2 tot en met 6 met kennis, vaardigheid en plezier. Cursisten leren over persoonsgerichte zorg, dementie, familie en bovenal over goed wonen ondanks alle akelige problemen die er natuurlijk zijn.

Het programma is in de afgelopen jaren steeds ingrijpend vernieuwd, waardoor het ook nu nog altijd met veel enthousiasme ontvangen wordt door teams in de ouderenzorg.

U woont nu hier is een laagdrempelig en inspirerend lesprogramma dat helpt de persoon van de bewoner werkelijk in beeld te krijgen, creatiever om te gaan met probleemgedrag, samenwerking te verbeteren en werkprocessen aan te passen. Het programma zit boordevol praktische informatie die verwerkt is in klinische lessen, ontroerende portretten van bewoners met dementie (en hun familie) en praktijkopdrachten.

7 modules over dementie, normen en waarden, wonen, persoonsgerichte zorg, wonen, familie en wettelijke regelingen nemen teams mee in een ontwikkeling die vaak duurzaam blijkt te zijn. De looptijd van het programma, de reflectiebijeenkomsten die de cursisten na iedere bijeenkomst bijwonen en de begeleiding die we bieden vanuit Bergsma & de Boer Bij- en nascholing dragen hier in hoge mate aan bij.

De nulmeting die cursisten bij de start van het programma maken geven een goede indruk van de stand van zaken met betrekking tot visie, methodiek en samenwerking binnen uw organisatie. De eindmeting geven een goed beeld van de mate en richting waarin de ontwikkeling binnen het leertraject heeft plaatsgevonden.

Kortom een prachtig boeiend programma wat 6 verschillende lagen in uw organisatie raakt: kennis, vaardigheid, samenwerking, werkprocessen, attitude en cultuur!


U woont nu hier werd door meer dan 35.000 cursisten gevolgd en is in 2021 compleet vernieuwd.

Vraag hier de prospectus aan