Hét VG-Congres - Oud en kwetsbaar

Zorgen voor (en over) de ouder wordende cliënt

Datum: 7 november 2024
Plaats: Van der Valk Hotel Houten
Kaarten: € 295 p.p. (vraag naar de mogelijkheden voor groepskorting)


 

Door betere gezondheidszorg worden mensen met een verstandelijke beperking steeds ouder. Wat zijn hun specifieke zorgvragen?


Oud en kwetsbaar

Ouderen met een verstandelijke beperking laten een scherp oplopende kwetsbaarheid zien. Op allerlei vlakken: lichamelijk, geestelijk en sociaal. Tegelijkertijd doemt plotseling een ander perspectief op en dienen zich zingevingsvraagstukken aan. Het congres Oud en kwetsbaar biedt de kans om daar verdieping in aan te brengen.
 

Huub vertelt

Geen congres zonder topsprekers: in dit geval Huub (72). Een interview over zijn overleden ouders, broers en zussen. Het gepest en getreiter dat hij vroeger moest ondergaan en over de veiligheid van zijn huidige woonplek. Nu ligt er weer een ander ongemak op de loer: slijtage in zijn rug.


Informatief en inspirerend

Er is veel te zeggen over ouderen met een verstandelijke beperking. Dat het een boeiende, maar soms ingewikkelde doelgroep is bijvoorbeeld, die zowel directe begeleiders als behandelaars en management voor complexe vraagstukken stelt. Ga naar huis met nieuwe inzichten en handige tips.


Werken met ouderen met een verstandelijke beperking

Dit congres is onmisbaar voor iedere professional die werkt met ouderen met een verstandelijke beperking. Dat vak is niet alleen zorginhoudelijk van aard, maar vraagt ook specifieke competenties op het gebied van intercollegiale toetsing, moreel beraad en reflectie op eigen handelen. Hoe organiseer je dat in het dagelijks handelen?