Support

E-learningplatform - Actuele informatie


Op deze pagina zullen we schrijven over problemen, wijzigingen en updates op het nieuwe platform.

Op de veelgestelde vragen-pagina vind je de vragen en reacties op de vragen die meest gesteld (en beantwoord) zijn.
Mocht je zelf problemen ervaren, mail dan de helpdesk (of vul het contactformulier in via de knop onderaan deze pagina).

 

Veelgestelde vragen
 


3 november 2023 - Aanpassingen aan rapportages

Voor leidinggevenden:
Bij de rapportage van een groep staat nu bij een cursist een "i"-icoontje naast de bestede tijd. Als je hier met de muis overheen gaat, dan krijg je een overzicht van de bestede tijd per module / meting te zien. We hebben er een filmpje van gemaakt: zie hier.

Ook voor de beheerders van Bergsma & de Boer Bij- en nascholing is door BOKS. een aantal aanpassingen gedaan, waardoor we onze cursisten nog beter van dienst kunnen zijn.
 31 oktober 2023 - Automatische aanpassing van gegevens vanuit LTI-koppeling deels gestopt

Omdat een aantal gegevens onjuist worden overschreven vanuit de LTI-koppeling van leerplatforms van onze klanten (denk aan voor- en achternaam, voorletters en tussenvoegsels) hebben we het automatisch overschrijven van die gegevens door de LTI moeten stopzetten.
Tip voor onze cursisten: controleer altijd even je gegevens in je profiel.
 


20 september 2023 - Inhoudelijke aanpassingen in scholingsprogramma Dementie achter de voordeur

Zoals al aangegeven, na de aanpassingen binnen 't Is hier schoon genoeg liggen er nog een aantal scholingsprogramma's op de planning om inhoudelijk te worden geüpgrade.
Deze week is het de beurt aan Dementie achter de voordeur (voor medewerkers in de thuiszorg die te maken krijgen met dementie). Ook voor dit programma zijn we in de zomer bezig geweest de teksten door te nemen én zijn er nieuwe filmpjes toegevoegd.
 


15 september 2023 - Flinke inhoudelijke aanpassingen in scholingsprogramma 't Is hier schoon genoeg

Het programma 't Is hier schoon genoeg (voor huishoudelijke medewerkers die te maken krijgen met dementie in de thuissituatie) is sinds de zomer onderdeel van het palet van prachtige en rake e-learningprogramma's van Bergsma & de Boer Bij-en nascholing. Om dit extra kracht bij te zetten hebben we naast Gerke de Boer ook Gerben Bergsma een plek gegeven in het programma, zijn de teksten even goed doorgenomen (en gewijzigd) én hebben we enkele nieuwe filmpjes.
Door wat wijzigingen in de lay-out hebben we het idee dat een en ander ook beter leesbaar is. 
We hopen dat het in de smaak valt!

Komende periode volgen ook aanpassingen voor de andere scholingsprogramma's die in de zomer hun thuis hebben gevonden bij Bergsma & de Boer Bij-en nascholing.


12 september 2023 - Eerste wijzigingen geïmplementeerd √

Wat is er opgelost in de release:

 • Terugkoppeling via LTI naar Leerplatform werkt inmiddels. Wel is het nodig dat:
  • De cursist minstens een keer op het nieuwe platform heeft ingelogd.
  • De leidinggevende in de rapportage een vinkje plaatst bij "Aanwezig", waarmee de organisatie aangeeft dat een cursist voldoende aanwezig was bij de themabijeenkomsten (1 per module) en voldoende inzet heeft gepleegd.
  • Daaropvolgend wordt het signaal via de LTI-koppeling teruggestuurd.

Wat zijn openstaande vragen/problemen:

 • Op dit moment is er in de (verder overzichtelijke) rapportage geen optie voor een leidinggevende om de tijdsbesteding per module in te zien. Daar wordt aan gewerkt.
 • Ter herinnering: In het nieuwe platform is het maken van de nulmeting (en bij enkele scholingen de instaptoets) verplicht, om zo toegang te krijgen tot de module(s).


5 september 2023

De openstaande en opgeloste problemen op dit moment:

 • De problemen bij de rapportages rond nul- en eindmeting zijn opgelost. De gegevens die worden weergegeven zijn nu aan de juiste groepen gekoppeld.  Een snelle analyse leidde tot een oplossing die in de vroege ochtend van 5 september is verwerkt in het platform.
 • Er was een klein probleem in de vormgeving van het logboek: dit is met veel snelheid opgelost. Heb jij je logboek al gevonden?
 • Er was een probleem ontdekt bij de toets van module 12. De toets bestaat in tegenstelling tot alle andere toetsen maar uit één vraag :-)
  We hadden er echter in het nieuwe platform even geen rekening mee gehouden dat je met één goed beantwoorde vraag nog steeds geen acht goede antwoorden hebt (en dus kreeg je een "onvoldoende resultaat"). Dat is nu (ter geruststelling van de cursisten van Die past hier niet opgelost!
 • Terugkoppeling naar LTI werkt nog niet op het moment. Daar wordt aan gewerkt en wordt zo spoedig als mogelijk ingepland.
 • Ter herinnering: In het nieuwe platform is het maken van de nulmeting (en bij enkele scholingen de instaptoets) verplicht, om zo toegang te krijgen tot de module(s).


4 september 2023 

Dit afgelopen weekend is het nieuwe e-learningplatform gelanceerd en vanaf vandaag in gebruik.
Enkele bekende problemen op dit moment zijn:

 • Er zijn problemen ontstaan bij de rapportages rond nul- en eindmeting. De gegevens die worden weergegeven zijn niet aan de juiste groepen gekoppeld.  Het probleem is na analyse herkend en er is een oplossing voorhanden.
  Geen zorgen voor de cursist: je resultaten zijn zover ons nu bekend wel netjes meegekomen. 
 • Terugkoppeling naar LTI werkt nog niet op het moment. Daar wordt aan gewerkt.
 • Een aantal cursisten hebben de weg naar de helpdesk gevonden omdat de modules niet meer in te zien zijn. Ze zien alleen de nulmeting (en bij sommige programma's de instaptoets). Dat betekent dat je deze bij aanvang waarschijnlijk niet hebt gemaakt.
  In het nieuwe platform is het maken van de nulmeting (en bij enkele scholingen de instaptoets) verplicht, om zo toegang te krijgen tot de module(s). 
  We adviseren je om de nulmeting alsnog te maken (zoveel als mogelijk met de kennis van voor je de scholing startte).

 
Vragen maar ook wensen voor het platform zijn welkom! Stuur een mail aan de helpdesk of laat een bericht achter via het contactformulier!


Neem contact op met de helpdesk